باکتری لژیونلا چیست

باکتری لژیونلا چیست؟

لژیونلاها باسیلهای کوچک، هوازی و گرم منفی به ابعاد 2×7/0-5/0 میکرون هستند که توانایی بقا در آبهای با درجه حرارت و PH گوناگون، مواد مغذی و اکسیژن را دارند. لژیونلا پنوموفیلا عامل اصلی بیماری لژیونر و تب پونتیاک، اولین بار در سال 1997 به دنبال شیوع پنومونی حاد در فیلادلفیلا گزارش شد. از آن به بعد این باکتری از منابع متعدد و از محیط های مختلف آبی و خاکی جدا شد و مشخص شد که این باکتری می تواند در همه منابع آبی از جمله آب موجود در سیستم های تهویه، آب های سطحی، آب شیر، برجهای خنک کننده و آب گرم بیمارستانها وجود داشته باشد و اغلب همه گیرها از این منابع منشاء می گیرند. بیش از 52 گونه لژیونلا شناسایی شده اند که 20 گونه آنها برای انسان بیماری زا هستند.

لژیونلا پنوموفیلا خود دارای 15 گونه سرمی متفاوت است و گونه یک آن عامل 82 درصد اپیدمی ها و موارد تک گیر می باشد. مشخص شده است که انتقال میکروب از راه هوا، عامل اصلی انتقال بیماری می باشد. این باکتری از طریق استنشاق ذرات ریز آب حامل باکتری در دستگاه تنفسی انسان جایگزین می شود و منجر به بیماری می گردد. تعداد باکتریهای استنشاق شده به اندازه آئروسل های تولید شده (بیشترین خطرات را ذرات کوچک تر از 5 میکرومتر دارند)، پراکندگی ذرات در هوا و زمان مواجهه با آنها بستگی دارد. لژیونلاها در آمیب های دارای زندگی آزاد زندگی می کنند و درون آنها به عنوان یک انگل درون سلولی به سر میبرند. این آمیبها به عنوان محافظت کننده لژیونلاها در طبیعت و تکثیر دهنده آنها در برج های خنک کننده دارای اهمیت می باشند، چرا که پناه گرفتن لژیونلا در کیست تک یاخته ها باعث زنده و فعال باقی ماندن آنها در شرایط خشک و مدت زمان طولانی تر می شود و تا زمانی که آئروسلهای محتوی باکتری توسط انسان استنشاق شوند، مدتی در فضا به صورت معلق باقی می مانند.

کشت باکتری لژیونلا هنوز روشی معمول در شناسایی باکتری به شمار می رود، ولی با توجه به مشکلات روش کشت از جمله حساسیت کمتر آن و با توجه به این که جهت جدا سازی لژیونلا از نمونه ها در مدت زمان طولانی (حداقل 7 روز) نیاز می باشد، امروزه روشهای پیشرفته تری از جمله (Polymerase Chian Reaction) PCR با استفاده از تکثیر بخشی از ژن rRNA 5S و rRNA 16S مورد استفاده قرار می گیرد. لژیونلاها باکتریهای گرما دوستی هستند و دمای مناسب برای رشد این باکتری ها به طور معمول بیشتر از 25 درجه سانتیگراد است. همچنین محدوده PH مناسب برای لژیونلا 9- 5 می باشد.

 مطالعات زیادی در سراسر جهان بر روی بیماری لژیونلوزیس صورت گرفته است. نتایج این مطالعات حاکی از آن است که سیستمهای آبی ساخت بشر به ویژه برج های خنک کننده از عوامل اصلی شیوع لژیونلوزیس در جوامع می باشد. با توجه به نقش برج های خنک کننده به عنوان عاملی بالقوه در انتقال باکتری لژیونلا و مشکلات مرتبط با بهره برداری و نگهداری صحیح برج ها در کشور در زمینه کنترل و حذف این باکتری، بررسی آلودگی میکروبی برج های خنک کننده جهت انجام اقدامات کنترلی در پیشگیری از شیوع عفونت لژیونلایی ضروری می باشد.

اقدامات کنترلی نظیر جلوگیری از سکون آب در برج های خنک کننده، تمیز کردن دوره ای برج ها، استفاده از آبی با کیفیت بالا و تصفیه مداوم آب به ویژه با استفاده از عوامل ضد عفونی کننده باید مد نظر قرار گیرد. علاوه بر این پایش منظم کیفیت میکروبی آب به منظور بررسی اثر بخشی اقدامات کنترلی و جلوگیری از شیوع بیماری لژیونلوزیس از طریق برج خنک کننده ضروری می باشد.

شرکت پایا انرژی سبز (گرین پاور) در زمینه پژوهش و شناسایی آلاینده های آب و ارائه راهکارهایی در راستای برطرف کردن آلودگی های شیمیایی و زیست محیطی آبها و طبقه بندی و ارائه مشاوره و اجرا از لحاظ محاسبه و شناسایی آلوده کننده های زیست محیطی فعالیت بسیاری دارد و لذا در این راستا با تلاش های بی وقفه محلولی با خواص ویژه جهت از بین بردن این نوع باکتری و کنترل رشد به نام آنتی بایوفولینگ تولید نموده است.

طریقه مصرف آنتی بایوفولینگ:

محلول آنتی بایوفولینگ موجود حاوی مواد و ترکیب هایی می باشد که در تماس با باکتری لژیونلا، به ساختار آن نفوذ کرده و موجب غیر فعال شدن و در نتیجه نابودی آن می گردد. با اضافه کردن یک لیتر از محلول موجود به حدود هزار لیتر آب مصرفی فاقد سختی و گردش محلول درون مدار به مدت 24 ساعت، این باکتری از بین  می رود. تزریق پیوسته این محلول به سیستم می تواند از رشد و تجمع مجدد این باکتری جلوگیری می نماید.

باکتری لژیونلا چیست باکتری لژیونلا چیست؟

قبلی

انواع بایوساید DBNPA

بعدی

رسوب گیری پکیج و آبگرمکن دیواری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات مورد نظر خود تایپ کنید.